2023 december

Stage karateclub Brugge

21 december 2023


Enkele clubleden namen donderdag deel aan een meer dan geslaagde stage onder leiding van Jos Ronin/Robert.

2023 november

Examen jeugd en trainingen

oktober - november - december 2023


In oktober en november konden onze jeugdige karateka naar goede gewoonte hun beste beentje voorzetten en examen afleggen voor het behalen van hun volgende graad. We zijn trots op alle kandidaten die met trots een nieuw kleurtje rond hun middel kunnen dragen.

Ook bij de volwassenen wordt ondertussen hard verder getraind!

2023 november

DAN training

17 november 2023


Onder leiding van sensei Tom Degersem mochten we verschillende technieken uitproberen om snelheid en effectiviteit in onze kumite aan te leren. Alweer een top training !

2023 november

Shinto viering BKSA

7 november 2023


Onze kersverse 1e DAN's mochten dinsdag 7 november 2023 voor de eerste keer officieel deelenemen aan de Shinto viering in de Honbu dojo van sensei Dirk Heene. Een unieke ervaring waar we met trots op terugblikken.

2023 november

Provinciale training

5 november 2023


Ochtenstond brengt goud in de mond! En dat vooral op een zondagochtend ;-)
Op de provinciale training onder leiding van sensei Livia Castro kregen we de kata Hangetsu en de toepassing ervan voor de kiezen. De beentjes zullen het morgen nog kunnen ondervinden!

2023 oktober

Clubfeest

Een mooie zaal, lekker eten en vele familie, vrienden en sympathisanten.. Meer hadden we ons voor ons eerste clubfeest na 4 jaar niet kunnen wensen.

Heel wat mensen gingen bovenop een goedgevulde buik, ook met mooie prijzen naar huis.

Bovendien werd vandaag sensei Roberto in de bloemetjes (lees biertjes) gezet voor een mooie carrière van maar liefst 51 jaar karate. We hopen alvast dat we nog vele jaren mogen leren van hem.

Aan iedereen hartelijk bedankt voor jullie aanwezigheid en steun aan de club! We hopen dat jullie er evenveel van hebben genoten als ons.

2023 september

DAN-training

Vrijdag 15/09 werd opnieuw een leerrijke ervaring en een mooie opkomst!

Sensei Tom De Gersem startte de training met de toepassing van de schoptechnieken, gevolgd door Kanku Sho en het toepassen van een aantal bewegingen op efficiënte wijze.

2023 september

Jeugdtraining

Onze jeugd aan de slag :-)

2023 september

Provinciale training


Ook de eerste provinciale training van het nieuwe seizoen is een feit !

Onder leiding van sensei Dirk Heene werd de kata Kanku Sho haarfijn uitgelegd en uitgebreid ingeoefend.

En nu blijven oefenen !

2023 augustus

Zomertrainingen 2023


De eerste stappen zijn alweer gezet, de eerste zweetdruppels zijn gevallen :-)

Onze eerste zomertraining werd goed gesmaakt en de trainers zijn er klaar voor!

2023 juni

Sportdag Sint-Martinus school


In de laatste 2 weken van het schooljaar gaan we met onze club aan de slag in de sporthal om de kinderen van lagere school Sint Martinus een initiatie Karate te geven. Het geeft iedereen de kans om eens te proeven van onze geliefde sport. Een mooie samenwerking!

2023 juni

DAN-training


Met het einde van het seizoen in zicht, konden we als laatste nog een training onder leiding van sensei Tom De Gersem volgen. De vele aanwezigen konden zich uitleven met een aantal close combat oefeningen afgewisseld met de kata Heian Oyo.

2023 juni

Training jeugd & (groot)ouders


Voor de tweede keer organiseerden we een jeugdtraining waarbij onze kornuiten hun ouders, oma, opa, vriendjes mochten uitnodigen om hen eens te laten proeven van een karate en zelf te demonstreren wat ze zoal geleerd hebben ondertussen.


Het was hartverwarmend de vele mama's, papa's, oma's, opa's aan het werk te zien met hun oogappel!

2023 juni

Provinciale training


Op woensdag 14 juni ging de laatste provinciale training van het seizoen door onder leiding van sensei Dirk Heene. We hadden een mooie opkomst voor alweer een leerrijke training van de hoogste Dan van ons landje.

2023 mei

Examen DAN-grading


Met trots kunnen we aankondigen dat onze club maar liefst drie zwarte gordels 1e DAN rijker is geworden op het jaarlijks BKSA examen te Hasselt dat doorging afgelopen zaterdag.


Proficiat Marijn, Thanée en Peggy en alle geslaagde kandidaten van de andere clubs !

2023 mei

Provinciale training


Op zondagochtend 7 mei mochten we sensei Livia Castro, 7e Dan, ontvangen voor onze provinciale training.


Het examenprogramma 1e DAN werd grondig doorlopen met een heleboel nuttige informatie en begeleiding voor onze kandidaten.

2023 april

DAN-training


Wat is Jyu Kumite? Waar moet je op letten? Hoe kun je efficiënt verdedigen en aanvallen? Sensei Tom gaf ons heel wat tips en tricks in onze voorbereiding naar het komende DAN-examen.


We zijn bijna klaar om het beste van onszelf te geven!

2023 april

DAN-training


Sensei Tom beloofde een pittige training met de focus op Kihon en dat hebben we geweten ! Maar het was het vele zweet meer dan waard.

De talrijke aanwezige karateka's konden opnieuw veel bijleren in de voorbereidingen van de komende DAN-examens in mei.

2023 januari

Provinciale stage


Op zondag 8 januari konden we die eerste feestkilootjes al wat aftrainen tijdens de provinciale stage onder leiding van sensei François Van Binst.

Het waren niet enkel de spieren die getraind werden, de hersenen kreeg ook een goede portie training.

2023 januari

Winterstage - Hasselt


Op 7 en 8 januari werd het startschot van een nieuw jaar karate gegeven in Hasselt met een winterstage georganiseerd door karateclub Honbu Dojo Kan Geiko. De deelnemers kregen les van sensei Dirk Heene en sensei Cesare del Pellegrino uit Italië.


Er waren heel veel enthousiaste karate aanwezig uit alle windstreken, Italië, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, zelfs Israël. Onze club werd ook vertegenwoordigd ;-)